Подготовки за отворањето на изложбата “Статусни симболи кај пајонските заедници”

Подготовките за изложбата "Статусни симболи кај пајонските заедници" се во тек ⏳ Ве очекуваме во четврток (12.12.2019) во 🕐 13 часот во Археолошкиот музеј  

Коментарите се исклучени на Подготовки за отворањето на изложбата “Статусни симболи кај пајонските заедници”

Изложба во Кочани

Во просториите на ЛУ Библиотека „Искра“ во Кочани на 11.12.2019 (среда) ќе се одржи изложба на која ќе бидат претставени готовите изработки од проектот "Едукативна работилница за деца и млади"…

Коментарите се исклучени на Изложба во Кочани

Учество на конференцијата VLAC, во Франкфурт, Германија

Кустос советникот м-р Перо Арџанлиев, викендов присуствуваше на конференцијата VLAC “Visual Languages of Ancient Coins” која се одржа во Универзитетот Гете во Франкфурт, Германија. Тема на овогодинешната конференција беше “Tracing…

Коментарите се исклучени на Учество на конференцијата VLAC, во Франкфурт, Германија

Археолошкиот музеј домаќин на Министерскиот форум за културна соработка

Денеска во Археолошкиот музеј се одбележа крајот на четвртиот Министерски форум за културна соработка помеѓу НР Кина и земјите од Централна и Источна Европа – Процес “17+1” кој оваа година…

Коментарите се исклучени на Археолошкиот музеј домаќин на Министерскиот форум за културна соработка

Светски ден на детето

По повод 30 години од потпишувањето на Конвенцијата за права на децата, Археолошкиот музеј денес и утре ќе биде осветлен во сина боја, во знак на поддршка за најважниот ден…

Коментарите се исклучени на Светски ден на детето

Едукативна работилница за лицата со попреченост од здружението Dua Ylberin

Во Археолошкиот музеј денеска се одржа едукативна работилница за лицата со попреченост од здружението Dua Ylberin Музејот се вклучи во тековната кампања за лицата со попреченост кои се секогаш наши…

Коментарите се исклучени на Едукативна работилница за лицата со попреченост од здружението Dua Ylberin

Почеток на соработка со Институтот Јунус Емре

Вчера во Куршумли ан се состанаа директорите на НУ Археолошки музеј на Република Северна Македонија, Горан Санев, НУ Музеј на Република Северна Македонија, Јован Шурбановски и на Турскиот културен центар…

Коментарите се исклучени на Почеток на соработка со Институтот Јунус Емре

“Црвен петел, црна кокошка” од денес гостува во Етнографскиот музеј во Софија, Бугарија

Изложбата "Црвен петел, црна кокошка" која е соработка помеѓу Археолошкиот музеј и Музејот на Република Северна Македонија, од вечерва гостува во Етнографскиот институт и музеј при БАН во Софија и…

Коментарите се исклучени на “Црвен петел, црна кокошка” од денес гостува во Етнографскиот музеј во Софија, Бугарија

Членовите на Светската царинска организација во посета на музејот

Членовите на Светската царинска организација денес беа во посета на Археолошкиот музеј како дел од програмата на тридневната 14 та Конференција за партнерство во царинското истражување и развој – ПИКАРД…

Коментарите се исклучени на Членовите на Светската царинска организација во посета на музејот

Хуманитарна акција по повод Светскиот ден за борба против сиромаштија

Археолошкиот музеј се приклучи во хуманитарната акција организирана од здружението Љубезност Вистински Дела На Љубезност Real acts of kindness за одбележување на Светскиот ден на гладта (16 октомври) и Светскиот ден за…

Коментарите се исклучени на Хуманитарна акција по повод Светскиот ден за борба против сиромаштија