Отворена изложбата “100 години Требениште”

Вчеравечер во Археолошкиот музеј на Република Северна Македонија се отвори долгонајавуваната изложба “100 години Требениште” Изложбата беше отворена од Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, г-дин Зоран Заев како…

Коментарите се исклучени на Отворена изложбата “100 години Требениште”

Прес-конференција и промоција на каталогот “100 години Требениште”

Денес во Археолошкиот музеј се одржа прес-конференција и промоција на ексклузивниот каталог за изложбата “100 години Требениште”. По две години интензивни преговори и подготовки за одбележувањето на 100 годишнината од…

Коментарите се исклучени на Прес-конференција и промоција на каталогот “100 години Требениште”

Отворање на изложбата “100 години Требениште”

Најголемите археолошки откритија во светот обично доаѓаат случајно. Од  15 ти март до крајот на август оваа година во Археолошкиот музеј на Македонија во Скопје, со гордост ќе ја прикажеме…

Коментарите се исклучени на Отворање на изложбата “100 години Требениште”
Отворање на изложбата “100 години Требениште”
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Отворање на изложбата ”Црвен петел, црна кокошка – култови на плодноста: обреди, обичаи и верувања” во Етнографскиот музеј на Загреб, Хрватска (07.02 – 07.04.2019)

Изложбата  “Црвен петел, црна кокошка – култови на плодноста: обреди, обичаи и верувања“ е подготвена од Музејот на Македонија и Археолошкиот музеј од Скопје, и презентира еден мал дел од…

Коментарите се исклучени на Отворање на изложбата ”Црвен петел, црна кокошка – култови на плодноста: обреди, обичаи и верувања” во Етнографскиот музеј на Загреб, Хрватска (07.02 – 07.04.2019)

Одржана четвртата конференција “Неолитот…

Одржана четвртата конференција "Неолитот во Македонија" На четвртата конференција “Неолитот во Македонија” одржана на 12 ти и 13 ти декември во Археолошкиот музеј на Македонија, во чест на истакнатиот археолог…

Коментарите се исклучени на Одржана четвртата конференција “Неолитот…

Отворање на изложбата “40 години од првите археолошки…

Отворање на изложбата "40 години од првите археолошки истражувања на локалитетот Тумба Маџари" Манифестацијата "Недела на археологијата" која се реализира петта година по ред и постепено прераснува во традиционален настан…

Коментарите се исклучени на Отворање на изложбата “40 години од првите археолошки…

Покана за отворање на изложбата „40 години од првите археолошки…

Покана за отворање на изложбата „40 години од првите археолошки истражувања во неолитската населба Тумба Маџари во Скопје” НУ Археолошки музеј на Македонија на 11.декември 2018 година, во 13.30 часот,…

Коментарите се исклучени на Покана за отворање на изложбата „40 години од првите археолошки…

10 ГОДИНИ ОД ИЗГРАДБАТА НА НЕОЛИТСКОТО СЕЛО ВО ТУМБА МАЏАРИ

Потребата за ревитализација на археолошкиот локалитет Тумба Маџари, а особено развивањето на чувството за грижа и валоризација за најстарите културни достигнувања на нашите предци кај пошироката јавност,  ја создаде идејата…

Коментарите се исклучени на 10 ГОДИНИ ОД ИЗГРАДБАТА НА НЕОЛИТСКОТО СЕЛО ВО ТУМБА МАЏАРИ

Отворање на археолошката изложба “Некрополите на Мали…

Отворање на археолошката изложба "Некрополите на Мали Дол" во музеј на Град Неготино Денес, во музејот на Град Неготино се одржа отворањето на изложбата "Некрополите на Мали Дол". Изложбата ја…

Коментарите се исклучени на Отворање на археолошката изложба “Некрополите на Мали…

Покана за отворање на изложбата “Некрополите на Мали…

Покана за отворање на изложбата "Некрополите на Мали Дол" Музејот на град Неготино има чест да Ве покани на отворање на археолошката изложба “Некрополите на Мали Дол” во среда на…

Коментарите се исклучени на Покана за отворање на изложбата “Некрополите на Мали…