Hulumtimi i këtij viti në sitin Stakina Cesma në Valandovo si pjesë e Programit Vjetor të Punës për vitin 2021 ka përfunduar.

Përfunduan për këtët viti gërmimet arkeologjike në lokalitetin arkeologjik Stakina Cesma në Valandovo si pjesë e programit vjetor të punës për vitin 2021. Lokaliteti antik, Stakina Cesma në Valandovo është…

Komentet te Hulumtimi i këtij viti në sitin Stakina Cesma në Valandovo si pjesë e Programit Vjetor të Punës për vitin 2021 ka përfunduar. Janë të Mbyllura
Read more about the article Hulumtimi i këtij viti në sitin Stakina Cesma në Valandovo si pjesë e Programit Vjetor të Punës për vitin 2021 ka përfunduar.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muzeu Arkeologjik pjesë e Trambolini 2021

Muzeu arkeologjik këtë vit ishte pjesë e festivalit të krijimtarisë për fëmijë # Trambolini2021 i cili organizohet nga Qendra Kulturore e Fëmijëve Karposh dhe Qyteti i Shkupit. Përmes punëtorisë edukative…

Komentet te Muzeu Arkeologjik pjesë e Trambolini 2021 Janë të Mbyllura

Fillojmë me projektin “Pyet arkeologun”

Të dashur fëmijë, ajo çfarë ju keni dashur gjithmonë të pyesni një arkeolog, por nuk keni pasur mundësi? Tami do të keni mundësinë ta bëni këtë tani. Duke filluar nga…

Komentet te Fillojmë me projektin “Pyet arkeologun” Janë të Mbyllura

Radoslav Grujiq, themelues i shoqërisë shkencore të Shkupit

Radoslav Grujiq është një nga themeluesit e historisë bashkëkohore, historisë së artit, arkeologjisë dhe muzeologjisë. Në vitin 1920 ai filloi të punojë si profesorn i historisë kombëtare në Fakultetin Filozofik…

Komentet te Radoslav Grujiq, themelues i shoqërisë shkencore të Shkupit Janë të Mbyllura

Një puna e shumëpritur në qarqet shkencore në të gjithë Ballkanin, studimi me titull "Peshkopata e Bregalnicës dhe Morobisdonit nga shekulli VII deri në XIV" nga Kiril Trajkovski

Ky studim është tema e disertacionit të tij, të iniciuar nga rezultatet e realizimit të projektit Mesjeta e Morobisdonit (1980-1999) udhëheqësi i të cilit ishte vetë Ai. Për mbështetjen themelore…

Komentet te Një puna e shumëpritur në qarqet shkencore në të gjithë Ballkanin, studimi me titull "Peshkopata e Bregalnicës dhe Morobisdonit nga shekulli VII deri në XIV" nga Kiril Trajkovski Janë të Mbyllura