Светски ден на хемофилијата – Light it up red 2017

  • Post category:Настани
  • Reading time:1 mins read

Под мотото на Светската Федерација за Хемофилија – „Слушнете го нашиот глас“ – НУ Археолошки музеј на Македонија повторно се вклучи во одбележувањето на Светскиот ден на хемофилијата „Light it up red“ – 17 април и даде поддршка за Лицата со хемофилија и нивните семејства и Здружението на хемофиличари на Македонија, пренесувајќи ја пораката Бори се и победувај – Победувај и бори се!