Одбележување на светскиот ден на хемофилијата

  • Post category:Настани
  • Reading time:1 mins read

Под мотото ТРЕТМАН ЗА СИТЕ ВИЗИЈА ЗА СИТЕ, на 17 ти април, а во организација на Здружение на хемофиличари на Македонија, се одбележа светскиот ден на борба против хемофилијата, при што НУ Археолошки музеј на Македонија беше осветлен во црвена боја со што се приклучи во одбележувањето.