Министерката за култура, Ирена Стефоска во посета на изложбата ,,Raffaelo: Opera Omnia”

Министерката за култура, Ирена Стефоска денес ја посети изложбата ,,Raffaelo: Opera Omnia" Министерката беше пречекана од Амбасадорот на Италија во РСМ, Н.Е Андреа Силвестри и д-р Славица Бабамова, в.д директорката…

Коментарите се исклучени на Министерката за култура, Ирена Стефоска во посета на изложбата ,,Raffaelo: Opera Omnia”

Едукативна работилница со учениците од ООУ ,,Св.Кирил и Методиј”

Учениците од IV-1 одд. од ООУ ,,Св.Кирил и Методиј" денес беа учесници во едукативната работилница насловена ,,Рафаело во моите очи" одржана во рамки на изложбата ,,Raffaello: Opera Omnia" Учесниците преку…

Коментарите се исклучени на Едукативна работилница со учениците од ООУ ,,Св.Кирил и Методиј”

Одбележан меѓународниот ден на лицата со попреченост

Меѓународниот ден на лицата со попреченост чие овогодишно мото е ,,Лидерство и учество на лицата со попреченост кон инклузивен, пристапен и одржлив пост-Ковид 19 свет" го одбележавме со супер дружба…

Коментарите се исклучени на Одбележан меѓународниот ден на лицата со попреченост

Геомагнетни и контролни археолошки ископувања на лок. Мали Дол во с.Тремниk, Неготино

Археолошкиот локалитет Мали Дол кај с. Тремник, Неготино систематски се истражува од 2009 г. Оваа година за прв пат се применети снимања со георадар што ни овозможи да добиеме слика…

Коментарите се исклучени на Геомагнетни и контролни археолошки ископувања на лок. Мали Дол во с.Тремниk, Неготино

Изведена систематска проспекција на теренот во атарот на селото Наколец, Преспа

Во текот на ноември, Археолошкиот музеј на РСМ во соработка со Рурскиот Универзитет во Бохум изведоа систематска проспекција на теренот во атарот на селото Наколец, Преспа. При истражувањата беа пронајдени…

Коментарите се исклучени на Изведена систематска проспекција на теренот во атарот на селото Наколец, Преспа

Археолошкиот музеј добитник на награда од Филозофскиот факултет

По повод 100 години од основањето на Филозофскиот факултет при Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј" денес се одржа свеченост на која се доделуваа јубилејни награди на поединци, организации и институции. Ни…

Коментарите се исклучени на Археолошкиот музеј добитник на награда од Филозофскиот факултет

Отворање на изложбата ,,Културното наследство од Кочани и кочанско преку фотографии”

Денес во просториите на библиотека ,,Искра" во Кочани во 12 часот ќе се отвори изложбата ,,Културното наследство од Кочани и кочанско преку фотографии". Основната идеја врз која е подготвувана изложбата…

Коментарите се исклучени на Отворање на изложбата ,,Културното наследство од Кочани и кочанско преку фотографии”

Отворена изложбата ,,Raffaelo: Opera Omnia”

Вчеравечер се одржа отворањето на изложбата ,,Raffaelo: Opera Omnia” со која се одбележа започнувањето на ,,Неделата на италијанскиот јазик во светот”. Поради почитување на протоколот утврден за посета на музеи…

Коментарите се исклучени на Отворена изложбата ,,Raffaelo: Opera Omnia”

Наскоро отворање на изложбата ,,Raffaelo: Opera Omnia”

Ни претставува особена чест и задоволство да најавиме дека од 19.10.2021 г., во Археолошкиот музеј ќе биде отворена за посетители патувачката изложба ,,Raffaelo: Opera Omnia”. Македонската јавност ќе има ретка…

Коментарите се исклучени на Наскоро отворање на изложбата ,,Raffaelo: Opera Omnia”

Филмот „Движни записи од Македонската археологија“ прикажан на манифестацијата ,,Струмица, градот на културата”

Археолошкиот музеј на РСМ, имаше чест и можност уште еднаш да биде дел во програмата на манифестацијата ,,Струмица, градот на културата" претставувајќи се со филмот „Движни записи од Македонската археологија“…

Коментарите се исклучени на Филмот „Движни записи од Македонската археологија“ прикажан на манифестацијата ,,Струмица, градот на културата”