Пристапност

Музејот е пристапен, соработува со организации и здруженија за лица со попреченост (аутистичен спектар, АДХД, телесна инвалидност, ментална попреченост, глуви и наглуви лица, како и лица со оштетен вид) и…

Коментарите се исклучени на Пристапност

Локација

Адреса Кеј Димитар Влахов б.б., 1000 Скопје, Република Северна Македонија телефон: +389 2 3233 999 e-mail:  contact@amm.org.mk Јавен превоз Автобуска станица „Кале“ Автобус: 2, 2А, 8, 12, 19 Автобуска станица…

Коментарите се исклучени на Локација

ПРОТОКОЛ ЗА ПОСЕТА НА МУЗЕЈОТ

Нов протокол за посета на музејот: 🏛️ 👇 😷 Носењето маска е задолжително во текот на целата посета 🤲 Задолжително дезинфицирање на рацете пред влегување во музејот 👤 👤 Одржување…

Коментарите се исклучени на ПРОТОКОЛ ЗА ПОСЕТА НА МУЗЕЈОТ

Работно време

  Музејот работи секој ден од вторник до недела од 10 до 18 часот. Музејот не работи во понеделник и за државни празници. Програма на неработни денови за 2021 година Согласно Законот за празниците на Република Македонија (Сл.весник на…

Коментарите се исклучени на Работно време

Билети и закажување на посети

Цена на единечен билет само за постојаната поставка (државјани на Северна Македонија): Студенти и пензионери – 50 денари Организирана група на посетители над 29 години (над 6 лица) – 50…

Коментарите се исклучени на Билети и закажување на посети

Млади археолози

Следејќи ги светските трендови во музејското работење, поконкретно, во едукативниот дел од истото, во склоп на НУ Археолошки музеј на Република Северна Македонија се формира археолошка едукативна работилница за деца…

Коментарите се исклучени на Млади археолози