ПРОТОКОЛ ЗА ПОСЕТА НА МУЗЕЈОТ

Нов протокол за посета на музејот: 🏛️
👇
😷 Носењето маска е задолжително во текот на целата посета
🤲 Задолжително дезинфицирање на рацете пред влегување во музејот
👤 👤 Одржување дистанца од 1,5 до 2 метри пред билетара, како и во поставката
💳 Препорачуваме бесконтактно плаќање со картичка
🛑 Забрането допирање на изложените експонати

Голема благодарност до амбасадорот на Руската Федерација, Н.Е Сергеј Баздникин и тимот на амбасадата на Руската Федерација во Северна Македонија, кои ја покажаа својата општествена одговорност со донирање на бесконтактен апарат за дезинфекција на раце, поставен на самиот влез на музејот, со кој на посетителите им се овозможува уште побезбедна посета во нашата постојана поставка.

Да ги почитуваме препораките и заеднички да се грижиме за нашето здравје. Со нетрпение Ве очекуваме 😊