Работно време

 

  • Музејот работи секој ден од вторник до недела од 10 до 18 часот.
  • Музејот не работи во понеделник и за државни празници.

Програма на неработни денови за 2021 година

Согласно Законот за празниците на Република Македонија (Сл.весник на РМ број 21/98 и 18/07) во 2021 година неработни денови се:

• 01 јануари (петок), Нова Година

• 06 јануари (среда), Бадник, ден пред Божик

• 07 јануари (четврток), Божик, првиот ден на Божик според православниот календар

• 19 јануари (вторник), Богојавление (Водици)

• 30 април (петок), Велики Петок, петок пред Велигден
• 01 мај (сабота), Ден на трудот,
• 03 мај (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден според православниот календар
• 13 мај (четврток), Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам
• 24 мај (понеделник) „Св. Кирил и Методиј“ Ден на сесловенските просветители

• 18 јуни (петок), Духовден, петок пред Духовден
• 02 август (понеделник), Ден на Републиката

• 28 август (сабота), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица)
• 8 септември (среда), Ден на независноста
• 11 октомври (понеделник), Ден на народното востание
• 23 октомври (сабота), Ден на Македонската Револуционерна Борба,
• 8 декември (среда), “Св. Климент Охридски”