АРХЕОЛОШКИ МУЗЕЈ НА МАКЕДОНИЈА ВЕ ПОКАНУВА НА ОТВОРАЊЕ НА ИЗЛОЖБАТА „НЕКОГАШ И СЕГА“

ИЗЛОЖБАТА ЈА ОТВОРА: М-Р ГОРАН САНЕВ – ВД ДИРЕКТОР НА АРХЕОЛОШКИ МУЗЕЈ НА МАКЕДОНИЈА КООРДИНАТОРИ НА ИЗЛОЖБАТА: СТРАХИЛ ТЕМОВ И АЛЕКСАНДРА ЧЕВРЕСКА „Некогаш и сега“ е изложба со едукативен карактер,…

Коментарите се исклучени на АРХЕОЛОШКИ МУЗЕЈ НА МАКЕДОНИЈА ВЕ ПОКАНУВА НА ОТВОРАЊЕ НА ИЗЛОЖБАТА „НЕКОГАШ И СЕГА“

Археолошка конференција „Неолитот во Македонија II“

Центарот за истражување на предисторијата - ЦИП во соработка со НУ Археолошки музеј на Македонија, на 25.11.2016 ја одржа втората археолошката конференција „Неолитот во Македонија II“ реализирана во просториите на…

Коментарите се исклучени на Археолошка конференција „Неолитот во Македонија II“

10 ЈУБИЛЕЈНА АРХЕОЛОШКА ИЗЛОЖБА КАПИТАЛНИ ПРОЕКТИ ВО АРХЕОЛОГИЈАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА 2006-2016

На 28 .12.2016. во 19 часот, во просториите на Археолошкиот музеј свечено беше отворена 10 –та јубилејна археолошка изложба – Капитални проекти во археологијата на Република Македонија. Изложбата ја организира…

Коментарите се исклучени на 10 ЈУБИЛЕЈНА АРХЕОЛОШКА ИЗЛОЖБА КАПИТАЛНИ ПРОЕКТИ ВО АРХЕОЛОГИЈАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА 2006-2016

Учество на археолошки европски саеми, 2015 – Салерно,Италија и во Лувр, Париз

Република Македонија со штанд претставуван од Управата за заштита на културното наследство (УЗКН) учествува на 19. Медитеранска берза за археолошки туризам, која од 29 октомври до 1 ноември се одржа во…

Коментарите се исклучени на Учество на археолошки европски саеми, 2015 – Салерно,Италија и во Лувр, Париз