Неолитското село во Тумба Маџари повторно отворено за посетители

Неолитското село во Тумба Маџари повторно отворено за посетители

Во согласност со протоколот утврден за посета на музеи, “Неолитското село” – музеј под отворено во археолошкиот локалитет Тумба Маџари е повторно отворено за посетители.
👇
Одржувањето дистанца 👤👤 и носењето на заштитна маска 😷 е задолжително при влезот во музејот.

🕛 Неолитското село можете да го посетите:
📍среда – петок (08 – 14ч.)
📍викенд (10 – 17 ч.)

Содржините кои ги нуди овој комплекс, ќе продолжат да бидат успешно користени за поголема популаризација на археолошкиот локалитет Тумба Маџари, како и на вредностите на неолитската култура на територијата на Македонија.

Повеќе информации за локалитетот на
👉 tumbamadzari.mk

Ве очекуваме 😊