Античка нумизматичка збирка

Античката нумизматичка збирка во НУ Археолошки музеј на Република Северна Македонија содржи монети кои датираат од почетокот на монетоковањето на нашитe простори – од крајот на VI век п.н.е. до…

Коментарите се исклучени на Античка нумизматичка збирка

Средновековна нумизматичка збирка

Средновековната збирка на НУ Археолошки музеј на Република Северна Македонија е застапена со монети на императорите и владетелите во временски распон од илјада години, опфаќајки го периодот од владеењето на…

Коментарите се исклучени на Средновековна нумизматичка збирка