Светски ден на детето

  • Post category:Настани
  • Reading time:1 mins read

По повод 30 години од потпишувањето на Конвенцијата за права на децата, Археолошкиот музеј денес и утре ќе биде осветлен во сина боја, во знак на поддршка за најважниот ден во годината на УНИЦЕФ, #СветскиотДенНаДетето – 20 Ноември.

Децата ги прават нашите животи поубави со нивната голема, искрена и невина насмевка, затоа сите заедно треба да покажеме дека се грижиме секое дете да ја зачува насмевката на своето лице.


In accordance with the 30 th anniversary of signing the Convention of the Rights of the Child, the Archaeological Museum today and tomorrow will be light up blue to show a support for UNICEF’s biggest day of the year, 20 November #WorldChildrensDay

Children light up our lifes with their big, honest and innocent smiles, so lets show together that we care for every child to keep the smile on their faces