Самуел Жбогар во посета на “100 години Требениште”

Самуел Жбогар во посета на “100 години Требениште”

Амбасадорот на Европската Унија во Република Северна Македонија и поранешен министер за надворешни работи во Словенија, Самуел Жбогар денес ја посети ексклузивната изложба “100 години Требениште”.
Директорот на Археолошкиот музеј, Горан Санев го презентираше културното богатство – изложените 400 вредни артефакти пронајдени во оваа позната некропола.

⏳Посетителите ќе имаат можност да ја посетат оваа изложба до 31.08⏳