Златни обетки (Конусни)

2,000.00 ден

Опис

Злато, филигран, гранулација

Обетки со конусовидна форма украсени со издолжени листови изработени од аплицирани златни жички. Горниот дел е изведен од поголем круг од златна жица кој е свиткан спирално и завршува со отворен крај за прицврстување.

VI – V век. пр.н.е.

Горна Порта, Варош, Охрид