Отворање на годишната археолошка изложба

  • Post category:Настани
  • Reading time:1 mins read

На 29 Декември 2014 година во Археолошкиот Музеј на Македонија од страна на Министерката за Култура Елизабета Канческа Милевска, Директорот на Управа за заштита на културното наследство Виктор Лилчиќ и Директорката на Археолошкиот Музеј на Македонија Весела Честоева, свечено беше отворена годишната манифестација „Археолошка изложба 2014“.

Изложбата вклучуваше повеќе од илјада артефакти од единаесет археолошки локалитети во Република Македонија.