Одбележување на меѓународниот ден на лицата со аутизам

  • Post category:Настани
  • Reading time:1 mins read

И оваа година НУ Археолошки музеј на Македонија се придружи на одбележувањето на 2-ри Април – Меѓународниот ден на аутизмот, со што во 19 часот музејот беше осветлен во сина боја, со цел подигнување на јавната свест, како и подршка на заложбите и работата на македонското здружение „ВО МОЈОТ СВЕТ“