ПРЕДАВАЊЕ од д-р Роберт Михајловски

  • Post category:Настани
  • Reading time:1 mins read

На 15.09.2015  НУ Археолошки музеј е домаќин на одбележувањето на 35 години од основањето на Институтот за Старословенска Култура -Прилеп. По тој повод се одржа предавање од археологот д-р Роберт Михајловски- професор од Мелбурн, на темата „Византиските печати од Скопско Кале“.