Цртежи за останатите предизвици од предисториската археологија

Проектот #МузејскаЕдукација преку #Цртежи 🎨 продолжува со објавување на експонати и приказни од античката археологија.
Предизвиците за предисториската археологија ги завршивме со железното време, а денес Ви ги претставуваме и останатите цртежи кои ги добивме од нашите талентирани мали уметници за овој период 😊