Археолошкиот музеј дел од COME-IN мрежата

  • Post category:Новости
  • Reading time:1 mins read

Археолошкиот музеј е еден од музеите ширум светот, а прв во Северна Македонија кој доби COME-IN етика која означува валоризирање и доближување на културното наследство до лицата со попреченост правејќи го музејот достапен за сите.

И останатите избрани музеи од Австрија, Бангладеш, Хрватска, Италија, Полска, Португалија и Словенија официјално стануваат дел од мрежата COME-IN заедно со 7-те партнери музеи на COME-IN! проектот кој претставува проект за зајакнување на транснационалната соработка кон пристапност и инклузија, со цел да се понуди музејско искуство за сите.

Станувањето дел од оваа мрежа е голем чекор за реализацијата на идни проекти за пристапност и инклузија.
👇

https://www.cei.int/…/8955/results-of-1st-come-in-label-call