“100 години Требениште” претставена на Меѓународниот саем на туризмот во Белград

“100 години Требениште” претставена на Меѓународниот саем на туризмот во Белград

Изложбата “100 години Требениште” претставена на најзначајната туристичка манифестација во Србија – Меѓународниот саем на туризмот
Тема на овогодинешниот саем е културното наследство како туристичка понуда со посебен фокус на понудата на белградските музеи и институциите на културата.
🔜Народниот музеј, ја промовираше изложбата “100 години Требениште” како најава за нејзиното отворање оваа година во Белград.