Видео: Од парче глина до фигурина

Фигурините кои прикажуваат женско тело декорирано со врежани симболи, претставуваат една од највпечатливите карактеристики на енеолитот.

Во денешното видео ќе се запознаете со техниките на рачната изработка и целиот процес на
👉 #ОдПарчеГлинаДоФигурина