Periudha e hershme mesjetare

Periudha e hershme mesjetare është një periudhë e turbullirave të mëdha shoqërore që çojnë në zbrazje masive dhe kolaps të kulturës qytetare në Perandorinë e hershme Bizantine, e cila daton…

Komentet te Periudha e hershme mesjetare Janë të Mbyllura

Periudha e mesme mesjetare

Emancipimi i mbretërive të Evropës Perëndimore kushtëzoi shfaqjen e aspiratave të jashtme për kapjen e territoreve dhe pasurive të perandorisë së rivendosur dhe konflikte të përqendruara ushtarake në zonën e…

Komentet te Periudha e mesme mesjetare Janë të Mbyllura

Mesjeta e vonë

Periudha e vonë mesjetare përshkruhet më elokuent me fazën e fundit të pushtimeve të shpeshta ushtarako-politike të përfaqësuesve të elitës fisnore serbe. Aspiratat e tyre territoriale në jug do të…

Komentet te Mesjeta e vonë Janë të Mbyllura

Periudha osmane

Nga fundi i shekullit XIV e deri në luftërat ballkanike të vitit 1912, territori i Republikës së Maqedonisë ishte nën sundimin osman. Me të arritur në këto zona, osmanët imponuan…

Komentet te Periudha osmane Janë të Mbyllura