Orari i punes

 • Post category:Për vizitorët
 • Reading time:3 mins read

Muzeu është i hapur çdo ditë nga e Marta deri të Dielën nga ora 10 e mëngjesit deri në ora 6 pasdite.
Muzeu është i mbyllur të hënën dhe festat zyrtare.

Program i ditëve jopune për vitin 2020

Sipas Ligjit për Festat e Republikës së Maqedonisë (Gazeta Zyrtare e Republikës së Maqedonisë Nr. 21/98 dhe 18/07) në vitin 2020 ditë jo pune janë: (kur të dalë programi për vitin 2021 unë vetëm do të ndryshoj datat)

Për të gjithë qytetarët e Republikës së Maqedonisë së Veriut;

 • 1 janar (e mërkurë), viti i ri,
 • 7 janar (e martë), Krishtlindja, dita e parë e Krishtlindjes sipas kalendarit ortodoks,
 • 20 Prill (e hënë), Pashkët, dita e dytë e Pashkëve sipas kalendarit Ortodoksë
 • 1 maj (e premte), Dita ndërkombëtare e punës,
 • 24 maj (e diel) „Shën. Qirili dhe Metodi ”Dita e shenjëtorëve sllavë, dmth 25 maj (e hënë) është ditë jopune.
 • 24 maj (e diel), Fitër Bajrami, dita e parë e Fitër Bajram, dmth 25 maj (e hënë) është ditë jopune.
 • 2 gushti (e diel), Dita e Republikës, dmth. 3 gusht (e hënë) është ditë jo pune.
 • 8 shtator (e martë), Dita e Pavarësisë,
 • 11 Tetori (e Diel) është Dita e kryengritjes së popullore, dmth 12 Tetori (e hënë) është
  dite jopune.
 • 23 tetor (e premte), Dita e luftës revolucionare maqedonase,
 • 8 dhjetor (e martë), Shën Klementi i Ohrit ”

Për qytetarët e fesë ortodokse

 • 6 janar (e hënë), festa e Buzmit, një ditë para Krishtlindjes,
 • 19 Janar (e Diel), festa e ujit të bekuar,
 • 17 Prill (e Premte), e Premte e Madhe, e Premte para Pashkëve,
 • 5 qershor (e premte), dita e shpirtrave, e premta para ditës së shpirtrave,
 • 28 gusht (e premte), Festa e zonjës së madhe (Bogorodica e madhe).

Për qytetarët e besimit katolik

 • 13 Prill (e hënë), Pashkët, dita e dytë e Pashkëve,
 • 1 nëntor (e diel), Festa e të gjithë Shenjtorëve,
 • 25 Dhjetor (e Premte), dita e parë e krishtlindjeve katolike.

Për qytetarët e besimit mysliman

 • 31 korrik (e premte), Kurban Bajrami, dita e parë e Kurban Bajramit