Работно време

Музејот работи секој ден од вторник до недела од 10 до 18 часот.

Музејот не работи во понеделник и за државни празници.

Последниот билет може да се купи најдоцна до 17:15 часот.

Неработни денови (државни празници) во 2017 година:

 • 01 јануари (недела), Нова Година, односно 2 јануари (понеделник) е неработен ден
 • 07 јануари (сабота), Божик, првиот ден на Божик според православниот календар
 • 17 април (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден според православниот календар
 • 01 мај (понеделник), Ден на трудот
 • 24 мај (среда) „Св. Кирил и Методиј“ Ден на сесловенските просветители
 • 25 јуни (недела), првиот ден на Рамазан Бајрам, односно 26 јуни (понеделник) е неработен ден
 • 02 август (среда), Ден на Републиката
 • 8 септември (петок), Ден на независноста
 • 11 октомври (среда), Ден на народното востание
 • 23 октомври (понеделник), Ден на Македонската Револуционерна Борба
 • 8 декември (петок), “Св. Климент Охридски”