Сребрена алка

6,400.00 ден

Опис

Рачно изработена алка од тенка сребрена жица. Ова прекрасно остварување на филигранската техника зрачи со исклучителна убавина на македонски традиционален накит. Во етно културата на Македонија, филигранот претставува врвен израз на креативноста во уметничката изработка на накит.

XIX век.