Митот за Купид (Ерос) и Психа

Митот за Купид и Психа е веројатно најдобрата љубовна приказна сочувана од античката митологија до денес. Долга и возбудлива приказна за животот на преубавата Психа и нејзината неизмерна љубов кон богот на љубовта, Купид. Приказна со многу заплети и драми, но приказна за љубов која не можат да ја спречат ниту боговите. Таа сепак има […]