МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА

На 14.05.2018 год., меморандум за соработка потпишаа НУ Археолошки музеј на Македонија и Јавната научна установа Институт за старословенска култура – Прилеп. Директорите најавија дека во план се неколку големи…

Коментарите се исклучени на МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА

НУ АРХЕОЛОШКИ МУЗЕЈ НА МАКЕДОНИЈА ПОТПИША МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА СО ИНСТИТУТОТ ЗА ОРИЕНТАЛНА И ЕВРОПСКА АРХЕОЛОГИЈА (OREA), ОД ВИЕНА, АВСТРИЈА

Како резултат на долгогодишната индивидуална соработка помеѓу истражувачи од двете институции, на 22.02.2018 година во Археолошкиот музеј во Скопје се потпиша Меморандум за соработка за успешен развој на натамошните проекти…

Коментарите се исклучени на НУ АРХЕОЛОШКИ МУЗЕЈ НА МАКЕДОНИЈА ПОТПИША МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА СО ИНСТИТУТОТ ЗА ОРИЕНТАЛНА И ЕВРОПСКА АРХЕОЛОГИЈА (OREA), ОД ВИЕНА, АВСТРИЈА

Реакција

ШТО Е АРХЕОЛОШКИ МУЗЕЈ? Како стручен кадар, кој работи во НУ Археолошки музеј на Македонија повеќе од 20 години, би сакале да испратиме неколку пораки и реакции до јавноста испровоцирани…

Коментарите се исклучени на Реакција

Известување

НУ Археолошки Музеј на Македонија – Скопје ја известува јавноста дека на ден 08.11.2017 г., во 18 часот, дефект на неонско светло предизвика локално опожарување во подрумските простории на музејот.…

Коментарите се исклучени на Известување

Археолошки потпиша договор за учество на изложба во Обединетото Kралство

Делегација на НУ Археолошки музеј на Македонија, од 4 до 7 Јуни престојуваше во посета на Обединетото Кралство, поточно во Оксфорд, каде што и официјално беше потпишан договорот за реализација…

Коментарите се исклучени на Археолошки потпиша договор за учество на изложба во Обединетото Kралство