Светски ден на хемофилијата – Light it up red 2017

Под мотото на Светската Федерација за Хемофилија - „Слушнете го нашиот глас“ – НУ Археолошки музеј на Македонија повторно се вклучи во одбележувањето на Светскиот ден на хемофилијата „Light it…

Коментарите се исклучени на Светски ден на хемофилијата – Light it up red 2017

Светски ден на аутизмот – Light It Up Blue 2017

На иницијатива на Генералното Собрание на Обединетите Нации, секоја година на 2 април се организираат настани и активности со цел да ја подигнат свеста на јавноста за аутизмот, да информираат…

Коментарите се исклучени на Светски ден на аутизмот – Light It Up Blue 2017

Часот на планетата Земја 2017 – Заблескај светлина на климатските промени

Седма година по ред, Македонија се вклучува во одбележувањето на најголемата светска еколошка акција Часот на планетата Земја, во која учествуваат над 170 држави ширум светот, во повеќе од 7000…

Коментарите се исклучени на Часот на планетата Земја 2017 – Заблескај светлина на климатските промени

Отворена изложбата – „Накитот низ вековите од Р. Македонија“

Почитувани, Денес во просториите на НУ Археолошки музеј на Македонија по повод Меѓународниот ден на жената, 8 ми март, беше отворена изложбата „Накитот низ вековите од Р. Македонија“ која што…

Коментарите се исклучени на Отворена изложбата – „Накитот низ вековите од Р. Македонија“

Археолошки музеј на Македонија како симбол на градот Скопје во списанието на Qatar Airways.

Во мартовското издание на Oryx, списанието го промовира Скопје како една од најновите дестинации на Qatar Airways во Европа, притоа истакнувајќи ги највпечатливите туристички места во овој вековен град. Сепак…

Коментарите се исклучени на Археолошки музеј на Македонија како симбол на градот Скопје во списанието на Qatar Airways.

Вашата крв спасува живот – Придружете ни се!

Почитувани, НУ Археолошки музеј на Македонија Ви изразува неизмерна благодарност за денешниот голем јавен одзив на нашата втора крводарителска акција „Вашата крв спасува живот – Придружете ни се!“. По успешната…

Коментарите се исклучени на Вашата крв спасува живот – Придружете ни се!

ПРОМОЦИЈА НА ВОДИЧ НИЗ ПОСТОЈАНАТА АРХЕОЛОШКА ПОСТАВКА

На 24.01.2017 година, во просториите на НУ Археолошки музеј на Македонија, свечено е промовирано изданието Водич низ постојаната археолошка поставка. Како проект на НУ Археолошки Музеј на Македонија и дел…

Коментарите се исклучени на ПРОМОЦИЈА НА ВОДИЧ НИЗ ПОСТОЈАНАТА АРХЕОЛОШКА ПОСТАВКА

10 ЈУБИЛЕЈНА АРХЕОЛОШКА ИЗЛОЖБА КАПИТАЛНИ ПРОЕКТИ ВО АРХЕОЛОГИЈАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА 2006-2016

На 28 .12.2016. во 19 часот, во просториите на Археолошкиот музеј свечено беше отворена 10 –та јубилејна археолошка изложба – Капитални проекти во археологијата на Република Македонија. Изложбата ја организира…

Коментарите се исклучени на 10 ЈУБИЛЕЈНА АРХЕОЛОШКА ИЗЛОЖБА КАПИТАЛНИ ПРОЕКТИ ВО АРХЕОЛОГИЈАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА 2006-2016

СВЕТСКИ ДЕН НА ПРЕДВРЕМЕНОТО ПОРОДУВАЊЕ

НУ Археолошки музеј на Македонија, како и многу други објекти во светот, денес е осветлен во виолетово светло, со што се вклучи во одбележувањето на 17 ноември „Ден на на…

Коментарите се исклучени на СВЕТСКИ ДЕН НА ПРЕДВРЕМЕНОТО ПОРОДУВАЊЕ
СВЕТСКИ ДЕН НА ПРЕДВРЕМЕНОТО ПОРОДУВАЊЕ
sdr

Меморандум за соработка со Филозофскиот факултет – УКИМ „Св.Кирил и Методиј“

Филозофскиот факултет-Скопје, НУ Археолошки музеј на Македонија, НУ Музејот на Македонија, Музеј на Град Скопје и Земаљски музеј на Босна и Херцеговина од Сараево, на 26.10.2016 година , потпишаа Меморандум…

Коментарите се исклучени на Меморандум за соработка со Филозофскиот факултет – УКИМ „Св.Кирил и Методиј“