Одбележување на меѓународниот ден на лицата со аутизам

И оваа година НУ Археолошки музеј на Македонија се придружи на одбележувањето на 2-ри Април - Меѓународниот ден на аутизмот, со што во 19 часот музејот беше осветлен во сина…

Коментарите се исклучени на Одбележување на меѓународниот ден на лицата со аутизам

Свечено отворање на библиотеката на фондацијата „Кирил Трајковски “во Археолошки музеј

На 31 март , во просториите на НУ Археолошки музеј на Македонија, свечено е отворена библиотеката на фондацијата „Кирил Трајковски“. Самата фондација „Кирил Трајковски“ е регистрирана во 2012 година и…

Коментарите се исклучени на Свечено отворање на библиотеката на фондацијата „Кирил Трајковски “во Археолошки музеј

Некрополите на Мали Дол

ПРОМОТОР: ПРОФ. Д-Р ДРАГИ МИТРЕВСКИ КУРАТОР: Д-Р АЛЕКСАНДРА ПАПАЗОВСКА САНЕВ УРЕДНИК: АРХЕОЛОШКИ МУЗЕЈ НА МАКЕДОНИЈА ВЕСЕЛА ЧЕСТОЕВА - ДИРЕКТОР Изложбата претставува резултат од шестгодишните истражувања на локалитетот Мали Дол во…

Коментарите се исклучени на Некрополите на Мали Дол

Одбележувањето на Часот на планетата Земја

НУ Археолошки музеј  во саботата на 19 март ги исклучи светлата и се приклучи на светскиот настан – Часот на планетата Земја. Глобалната организација на оваа светска акција чие мото…

Коментарите се исклучени на Одбележувањето на Часот на планетата Земја

АРХЕОЛОШКА ИЗЛОЖБА 2015

На 30.12.2015 во 19 часот, во просториите на  НУ  Археолошки музеј на Македонија има  свечено отворање на „Археолошка изложба 2015“, која по деветти пат се реализира на крајот од годината,…

Коментарите се исклучени на АРХЕОЛОШКА ИЗЛОЖБА 2015

Археолошка конференција во музејот

Овој настан е прв собир на македонските археолози кои го истражуваат неолитскиот период и имаат добиено значајни резултати кои што произлегуваат од теренските ископувања, обработката на музејскиот материјал или кабинетските…

Коментарите се исклучени на Археолошка конференција во музејот

Модна ревија во музејот

Се одржа настанот - модна ревија и тоа за прв пат во просториите на НУ Археолошки музеј на Македонија, каде што успеавме да организираме услови и атмосфера, како и почитувана…

Коментарите се исклучени на Модна ревија во музејот

Учество на археолошки европски саеми, 2015 – Салерно,Италија и во Лувр, Париз

Република Македонија со штанд претставуван од Управата за заштита на културното наследство (УЗКН) учествува на 19. Медитеранска берза за археолошки туризам, која од 29 октомври до 1 ноември се одржа во…

Коментарите се исклучени на Учество на археолошки европски саеми, 2015 – Салерно,Италија и во Лувр, Париз

МАНИФЕСТАЦИЈА НЕДЕЛА НА АРХЕОЛОГИЈАТА

Во периодот од 18.10.2015 до 22.10.2015 година во Археолошкиот музеј на Македонија ќе се одржи манифестацијата НЕДЕЛА НА АРХЕОЛОГИЈАТА, посветена на годишнината од отворањето на Археолошкиот Музеј на Македонија и…

Коментарите се исклучени на МАНИФЕСТАЦИЈА НЕДЕЛА НА АРХЕОЛОГИЈАТА

“БЕЛА НОЌ“ – 03.10.2015

НУ Археолошки музеј се приклучува на манифестацијата „Бела ноќ 2015“  на 03.10.2015 и тоа од од 20 часот до 01 часот по полноќ, со бесплатен влез за посетителите.

Коментарите се исклучени на “БЕЛА НОЌ“ – 03.10.2015