Работно време

Музејот работи секој ден од вторник до недела од 10 до 18 часот.

Музејот не работи во понеделник и за државни празници.

Неработни денови (државни празници) во 2016 година:

  • 01 јануари (петок), Нова Година
  • 07 јануари (четврток), Божик, првиот ден на Божик според православниот календар
  • 01 мај (недела), Ден на трудот
  • 24 мај (вторник) „Св. Кирил и Методиј“ Ден на сесловенските просветители
  • 5 јули (вторник), Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам
  • 02 август (вторник), Ден на Републиката
  • 8 септември (четврток), Ден на независноста
  • 11 октомври (вторник), Ден на народното востание
  • 23 октомври (недела), Ден на Македонската Револуционерна Борба
  • 8 декември (четврток), “Св. Климент Охридски”